Miskolctapolca

2022.11.21. 20:00

Újranyitás után ennyien látogatják a Barlangfürdőt

A szállásadói partnerszerződések megkötése folyamatban van, azt még nem tudni, mennyi pénzt adtak össze.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Sokként érte a szállásadókat és a vendéglátókat a bejelentés, hogy az energiaválságra hivatkozva bezárják a Miskolctapolca Barlangfürdőt. A vendégek sorra mondták le szállásfoglalásaikat a környékbeli szállodákban, panziókban. Október 10-étől, a bezárás tényleges napjától kezdve pedig egy időre lényegében kiürült Miskolctapolca.

Siker az újranyitás 

Hasonlóan sokkoló, de egyértelműen pozitív bejelentés volt az október 24-ei, amikor kiderült, hogy a helyi vállalkozók, a megyei iparkamara és az önkormányzat együttműködése eredményeként október 28-án újra nyit a barlangfürdő, és január 8-áig biztosan nyitva marad a város első számú idegenforgalmi vonzóereje. A város és a vállalkozók együttműködése révén sikerült tető alá hozni az újranyitás feltételeit. A város a városvédelmi alapból finanszírozza a működés költségeit, a vállalkozók pedig a Miskolci Fürdők Kft.-vel kötendő egyedi megállapodások révén anyagilag járulnak hozzá a Barlangfürdő nyitva tartásához.  

A "villámgyors" újranyitás hírére a szállásadóknak az volt a legfontosabb feladatuk, hogy az azt követő négynapos hosszú hétvégére - amennyire lehet - megtöltsék a szobáikat.

A tavalyi szinten

Hogy mennyire volt sikeres a barlangfürdő újra nyitása, erről kérdeztük a miskolci önkormányzat sajtó osztályát. A válaszból az derül ki, hogy a "barlangfürdő látogatottsága a tavalyi év ezen időszakának megfelelően alakul. A vendégszámok alakulásáról a szállásadóktól érkezett visszajelzések alapján az mondható el, hogy hétvégenként többnyire teltházzal üzemelnek." 

Azt is megkérdeztük, hogy érzékelhető-e már az érdeklődés az év végi ünnepek idejére a barlangfürdő iránt? Mint megtudtuk, a fürdő információs felületein jelentős számú az érdeklődés a karácsonyi, a két ünnep közötti, valamint a szilveszteri nyitva tartások és attrakciók iránt.

Pénzről még nem beszélnek  

A barlangfürdő működtetésének sarokpontja a pénz. A város megelőlegezte az újranyitás és működtetés költségeit, de fontos lenne, hogy befolyjon a szállásadók, vendéglátók által ígért összeg is. Erről is kérdeztük a városházát, ám mindössze az derült ki, hogy a szállásadói partnerszerződések megkötése folyamatban van, végleges adatokat akkor tudnak majd közölni, ha ez a folyamat lezárul. 

A jelenleg érvényes döntés a barlangfürdő január 8-ig történő nyitva tartásáról szól. A nyitva tartásban érdekeltek azért aggódnak, hogy a dátum ne egy újabb bezárás időpontja legyen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában