Fejlesztés

2022.11.18. 14:59

Új, zöld utak a bringásoknak Miskolcon

Erdei szakasszal is bővül a miskolci kerékpárút-hálózat.

ÉM

Miklós Viktor, Szopkó Tibor és Szarka Dénes tájékoztatott

Fotó: Pap Gyula

Újabb szakaszához érkezett a miskolci kerékpárút-hálózat fejlesztése, a Felsőzsolca és Miskolc közötti szakasz után most a Komlóstetőről Diósgyőrbe vezető vonalon adják át a munkaterületet.

A fejlesztés részleteit sajtótájékoztatón ismertette pénteken a Vörös Bérc utca végén, az erdei út előtti szakaszon Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere, Szarka Dénes fejlesztési tanácsnok, illetve Miklós Viktor, Miskolc Polgármesteri Hivatalának pályázati főosztályvezetője. Miskolc önkormányzata a TOP-os „Kerékpárút építés II. ütem” című projekt megvalósítására 187 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A kerékpáros létesítmény a város három különböző területén valósul meg építéssel és felfestéssel, ezzel biztosítva a csatlakozási pontokat a Kerékpáros Hálózati Tervhez. A projekt elsődleges célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához – mondta el az alpolgármester.

A beruházás keretében kerékpáros nyom megvalósítása történik a Kondor Béla utcában az Árpád és Szarkahegy utcák között – ismertette Szarka Dénes. A Mexikóvölgy utcai buszfordulótól megerősített pályaszerkezettel kerékpárút épül. Innen normál pályaszerkezettel új erdei kerékpárút létesül. A végszelvény a Vörösbérc utcához csatlakozik, mely a Cserfa utca, Szántó Kovács János úton kerékpáros nyom felfestéssel fog történni – tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában