Pécsi Eszter Tanári Díj

2022.11.25. 16:05

Országos tanári díjat kapott a Herman-gimnázium pedagógusa

Juhász Attila a műszaki tudományok oktatásáért kapta az elismerést.

Juhász Attila

Pécsi Eszter Tanári Díjat vehetett át a napokban Juhász Attila, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium matematika-kémia-informatika szakos tanára. 

„Kollégánk, megfontolt személyiségével, kiemelkedő szaktudásával, gyermekközpontú hozzáállásával hermanos ikonjaink egyike. Méltán kapta meg a rangos díjat a szakmai tevékenysége elismeréseként" – olvasható a gimnázium közösségi oldalán. Hozzáteszik: az országban 11 természettudományokat oktató középiskolai tanár vehette át a Pro Progressio Alapítványnak Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről elnevezett ez évi tanári díját a fővárosban, a Budapesti Műszaki Egyetemen.

A 14 évvel ezelőtt alapított, ám ettől az évtől Pécsi Eszter nevét viselő kitüntetést olyan oktatók vehetik át, akik a legtöbbet teszik a műszaki tudományos ismeretek átadásáért, népszerűsítéséért. Czigány Tibor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora az ünnepségen hangsúlyozta: azért nevezték el Pécsi Eszterről a díjat, mert szeretnék, ha minél több középiskolás lány választaná a jövőben a műszaki-tudományos pályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában