CÖF-program

2022.11.28. 14:35

Mire bontsunk pezsgőt szilveszterkor?

Nógrádi György előadását hallgathatják meg az érdeklődők ma a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja szervezésében.

Nógrádi György

Fotó: Czinege Melinda

Mire bontsunk pezsgőt szilveszterkor? - ez a címe a kihelyezett civil akadémiának, amelyet ma, azaz hétfő délután 5 órakor rendeznek meg Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja szervezésében, és amelynek vendége Prof. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.  A beszélgetőtárs Dr. Lengyel Attila a CÖF Klub Miskolc elnöke lesz, közreműködik Dr. Hortai Rita és Asztalos Julianna, a Versbarátok Köre részéről. 

A téma kiindulópontja a feszültség és konfliktusok, amivel bolygónkon ma minden ember szembesül. Ebbe beletartozik a Föld lakosságának drámai növekedése ugyanúgy, mint Európa őslakosainak drámai csökkenése. Emellett ott a fenyegető klímakatasztrófa, a szomszédunkban dúló háború, az energiaválság, világhatalmi törekvések. „Mostanra ez a globális játszma kezd többszereplőssé válni, Kína, India, az arab világ is erős érdekérvényesítő akar lenni. Ebben a sokszereplős játszmában való eligazításra kérték a szervezők Prof. Nógrádi Györgyöt, a téma egyik kiemelkedő magyar szakértőjét, hogy választ kaphassunk, mi a legfontosabb, mi lenne jó, mire is kell majd azt a bizonyos szilveszteri pezsgőt kibontanunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában