Egyetemi siker

2022.11.04. 17:00

Minőségi támogatáshoz jut a Miskolci Egyetem

A világ több mint 1500 egyetemének teljesítményét öt tudományterületen, 51 tudományágban vizsgáló QS ez évi rangsorában a Miskolci Egyetem általános összesítésben megőrizte pozícióját.

Fotó: Bujdos Tibor

A „Műszaki tudományok” kategóriában ismét a világ legjobb 450 egyeteme közé helyezte a Miskolci Egyetemet a felsőoktatási intézményeket rangsoroló brit Quacquarelli Symonds (QS) idén tavasszal. Az előrelépéssel minőségi támogatáshoz jut az intézmény a magyar állammal kötött finanszírozási szerződés alapján. A világ több mint 1500 egyetemének teljesítményét öt tudományterületen, 51 tudományágban vizsgáló QS ez évi rangsorában a Miskolci Egyetem általános összesítésben megőrizte pozícióját.

Előbbre sorolták viszont a több tudományterületet magába foglaló „Mérnökség: gépészrepüléstechnika-gyártás” kategóriában, így ismét bekerült a világ 450 legjobb műszaki képzéseket is kínáló egyetemei közé. A tudományágak megfeleltetése a QS méréseiben és a Miskolci
Egyetemen nincs teljes átfedésben, így az elért eredményhez a Gépészmérnöki és Informatikai Kar munkatársainak publikációin kívül a Műszaki Anyagtudományi Karon, és kisebb mértékben a Műszaki Földtudományi Karon született tanulmányok is hozzájárultak.

- A tudományos teljesítmény elismerése emeli a Miskolci Egyetem presztízsét, a nemzetközi felsőoktatási rangsorban történt előrelépés pedig külön minőségi támogatást jelent az intézmény számára. A finanszírozási szerződés szerint a Magyar Állam ezzel a plusz anyagi forrással ösztönzi a tudományos publikációs és kutatási teljesítmények javulását – emlékeztetett Prof. Dr. Szűcs Péter általános és tudományos rektorhelyettes. Hozzátette: a Miskolci Egyetem széles körben vált ismertté a külföldi diákok számára is, akik továbbtanulási szándékkal elsősorban azokat az egyetemeket keresik, amelyek láthatóan jelen vannak a nemzetközi a rangsorokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában