Tűzeset

2022.11.30. 17:30

Mindene odalett a miskolci párnak

Épphogy kitudtak menekülni a lángoló pokollá vált otthonukból.

ÉM

László és Mónika a leégett ház előtt.

Papp László Árpád és Horkai Mónika Miskolcon, Erenyőben éltek egy lakhatóvá tett korábbi hétvégi házban. László nagyon szeret olvasni, több száz könyvet gyűjtött össze az évek során, Mónika hobbija pedig a rajzolás volt. Az életük egyik pillanatról a másikra vált rémálommá, miután kedden hajnalban kigyulladt és leégett a házuk.

Mint mesélik előző este vacsora után nézték a tévét, majd lefeküdtek aludni. Mónika a füstre ébredt, és keltette gyorsan a párját, de mire összekapták magukat már lángokban állt minden, hiába próbálták oltani a tüzet, lehetetlen volt.

 

A tűzben nem csak az ingatlan vált lakhatatlanná, de mindenük odalett: a bútorok, ruháik, irataik, a mobiltelefonjuk, a rengeteg könyv, a nő rajzai. Csak a ruha maradt, amit magukra kaptak, Mónika papucsban rohant ki az égő házból.

Mint mondják az elsődleges vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a kémény kürtőben egy beton-, vagy tégladarab leesett, eldugította a kürtőt, emiatt pedig szikra pattant ki a lakótérbe, ami a tüzet okozta. Teljesen lakhatatlan lett az ingatlan, csak a pincerész maradt meg, ami betonból van, a tetőtér, ahol aludtak gyakorlatilag megsemmisült.

 

„Ez a tűz minden kivett az életemből. Nagyon szerettem rajzolni, ez volt, ami kikapcsolt, de minden eszközöm megsemmisült. A rajzaim pótolhatatlanok, az különösen fáj, hogy odalett” – meséli megrendülten Mónika.

Mint mondják jelenleg teljesen tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogyan tovább, hiszen valóban semmijük sem maradt. Magukra vannak utalva, nincsenek közeli rokonaik sem, akikre számíthatnának. Az önkormányzattól próbálnak egy kis gyorssegélyt igényelni, amivel kihúzzák addig, amíg megérkezik László nyugdíja. De most nulláról kell újrakezdeni az életüket.

Kapcsolódó cikkek:

Lakhatatlanná vált egy ház Mezőkövesden a tűz miatt

Tűzeset miatt életét vesztette egy ember Nyíriben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában