Ünnepelnek

2022.11.29. 09:54

Ma van a Kamara napja, koszorúzással kezdődött az ünnepség Miskolcon

A BOKIK küldöttgyűlésén adják át a kamara díjait a kimagasló teljesítményt nyújtott vállalkozásoknak.

Koszorúzás Szentpáli István sírjánál

Fotó: Bujdos Tibor

Hagyományosan koszorúzásokkal kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara napja. A BOKIK 1994. november 29-én alakult, ezért ünnepelnek ezen a napon. Reggel Lapis Imre néhai kamarai alelnök sírjára helyezték el az emlékezés virágait a Szentpéteri kapui temetőben, majd dr. Szentpáli István (1839–1926) hajdani miskolci polgármester, a kamara egykori titkára sírjához vonultak át az emlékezők a Deszka temetőbe. A koszorúzáson részt vettek a BOKIK vezetői mellett Miskolc vezetői, valamint a Szentpáli István középiskola képviselői. Az emlékezés a hajdani kamarai székház falánál (ma MAB székház) folytatódott, innen a BOKIK mostani székházához vonultak át az emlékezők, ahol dr. Szentpáli István emléktáblája mellé helyeztek koszorúkat.

A kamara napja a BOKIK 64. küldöttgyűlésével folytatódik 10 órakor a Népkerti Vigadóban. A küldöttgyűlésen átadják a kamara díjait a kimagasló teljesítményt nyújtott vállalkozásoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában