Népszámlálás

2022.11.28. 15:00

Hétfőn zárul a népszámlálás, ha nem válaszolt a kérdésekre, büntetésre számíthat

A pótösszeírás november 21-én kezdődött és november 28-án zárul.

Fotó: Berán Dániel

Már a múlt héten lezárult a 2022-es népszámlálás második, számlálóbiztosi szakasza. Akik az online adatszolgáltatási időszakban nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, és a számlálóbiztosok sem érték el őket azoknak ma van az utolsó lehetőségük, hogy  településeik jegyzőjéhez forduljanak a népszámlálási kérdőív kitöltése miatt. 

Akik nem válaszoltak a kérdésekre, akár 200 ezer forintig terjedő bírságot is kaphatnak.

A Központi Statisztikai Hivatal korábbi tájékoztatása szerint mintegy 23 ezer számlálóbiztos országszerte ötmillió címet ellenőrzött a múlt hétig, ezen belül 4,6 millió lakcímet, valamint további mintegy 400 ezer egyéb címet, például nyaralót, üres telket, valamint különféle intézmények címét. A számlálóbiztosok közel 1,5 millió címen írták össze a lakások jellemzőit, és 2,2 millió személyi kérdőívet töltöttek ki az adatszolgáltatók közreműködésével. Az internetes önkitöltési szakaszban rögzített 7 millió kérdőívvel együtt már 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be a népszámlálás rendszerébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában