Fejlesztés a megyei kórházban

2022.11.09. 17:00

Hárommilliárdos megújulás indult el a GYEK-ben

A gyorsabb és korszerűbb betegellátás kialakítása a célja a komplex fejlesztési programnak.

ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a Gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése címmel idén indult el egy, az említett szakterületet érintő nagy volumenű beruházás mintegy 3 milliárd forint értékben.

A GYEK alapterülete mintegy 20 ezer négyzetméter, ebből a projekt részeként a kivitelezéssel (átalakítás, felújítás és bővítés) érintett terület összesen 2 és félezer négyzetméter.

Rövidebb betegutak 

A fejlesztés részeként a Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege teljes körűen megújult, illetve a műtő részleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése is folyamatban van. Mindemellett összekötő folyosó készült a GYEK és a mentőhelikopter leszállópálya, valamint a központi radiológiai ellátásnak helyt adó Központi Betegellátó épület között. Szintén a projekt része, hogy a Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztály teljes körűen megújul, kibővül.  

A cél a betegutak rövidülése, az orvosi kompetenciák egyértelmű meghatározása a triázsolással, gyorsabb betegellátás, betegbiztonság növelése, és komfortos, a kor igényeinek megfelelő betegellátás, valamint környezet kialakítása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában