Közlekedés

2022.11.30. 10:05

Bírságok, figyelmeztetések: drónnal ellenőriztek a rendőrök az M30-as felhajtónál (videó)

A miskolci rendőrök egy drónnal, azaz a levegőből is figyelték a forgalmat. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

Forrás: PoliceHungary/YouTube

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2022. november 25-én célzott közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre Miskolc egyik kivezető útszakaszán, az M30-as felhajtónál.

A rendőrök elsősorban a tilos jelzésen áthaladókra fókuszáltak, de az egyéb közlekedési jogsértések esetén is intézkedtek. A rendőrök több esetben helyszíni bírságot szabtak ki azokkal szemben, akik a STOP táblánál nem álltak meg, illetve tizenkét esetben figyelmeztetés is elegendő volt.

A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a STOP táblánál minden esetben meg kell állni! Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás, és a tábla előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

A szabályszegők nem csak a saját életüket, de másokét is súlyosan veszélyeztetik! Egy védett úton közlekedő járművezető ugyanis nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, így a váratlan szituációban megnő a tragikus következmények kockázata – hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában