Már készül!

2022.11.16. 19:00

Az ünnepvárással együtt kel útra Miskolc adventi villamosa, a mézeskalács házikó

November 27-től január 9-ig menetrend szerint közlekedik majd a tavaly is Európa legszebbjének választott szerelvény.

SZB

Fotó: Ádám János

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. remizében már szorgalmas munkával készítik az advent első vasárnapján, november 27-én sínekre gördülő idei miskolci adventi villamost. A tavalyi tízéves jubileumát ünneplő adventi villamos kívül mézeskalács házikó alakját öltötte, belül fénylő arany díszítést kapott, amely egy igazi varázslatos mesevilágot idéz fel: szinte megelevenednek benne a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike.

Már készül... 

Idén a tavalyi díszítés marad meg a szerelvényen, de azért ki kell javítani az ilyen-olyan hibákat. Elvégezték a szerelvény műszaki karbantartását, és átvizsgálták az elektronikai egységeket.

A miskolci ünnepi villamos - ahogy korábban is - menetrendszerinti járatként közlekedik november 27-e és január 9-e között. A hagyományoknak megfelelően a Szent István téri gyertyagyújtást követően fut majd be az első járat a Városház téri megállóba november 27-én. 

Fontos információ, hogy a szerelvényre az érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezők szállhatnak fel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában