Borsod-Torna Gömör Egyesület

2022.11.06. 17:30

"A vágyaink valóra válhatnak, mert a közös munka egységet teremt" – tartja az újraválasztott vezető

A térség vállalkozásainak segítésén dolgozik majd ezután is az egyesület és Bodnár Pásztor Edina elnök.

ME

Bodnár Pásztor Edina és Lengyelné Bencze Viktória, az egyesület munkaszervezet-vezetője

Fotó: ME

Az elmúlt fél évtizedeben egyértelműen sikeres munkát végzett a Borsod-Torna-Gömör Egyesület. Ezt az is igazolja, hogy nagyságrendileg 1,2 milliárd forintból közel háromszáz elnyert pályázathoz nyújtottak segítséget.

Ennek eredményeképp az Edelényben megtartott tisztújító közgyűlésen újra bizalmat szavaztak Bodnár Pásztor Edina elnöknek. A közel háromszáz fős tagsággal rendelkező szervezet magas részvételi aránnyal tartotta meg legutóbbi rendezvényét.

Szemben a közönséggel: Demeter Zoltán és a mikrofonnál Riz Gábor
Fotós: ME

Az eseményre elfogta meghívást Riz Gábor országgyűlési képviselő és miniszteri biztos, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Varga Boglárka az Agrárminisztérium osztályvezetője, és Koleszár Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal Agrár-és Vidékfejlesztést támogató főosztály osztályvezetője is

Nagy munka

- Amikor lezárunk egy időszakot az életünkben, akkor minden esetben összegzést készítünk. Így vagyunk ezzel mi is – fogalmazott a tagság előtt Bodnár Pásztor Edina. – Nekünk az elmúlt években sikerült komoly eredményeket elérni, mert 77 településen sikerült segítséget nyújtanunk. Helyzetbe hoztuk a vállalkozásokat, a civil szervezeteket, hogy a lehető legtöbb pénzügyi támogatást kapják meg, használják fel. Ugyanakkor a mindennapi munka során szinte észre sem vesszük, hogy mennyi fantasztikus eredményt értünk el. Büszke  vagyok a sok-sok sikeres pályázatra, a támogatott szervezetek pedig arra, hogy nagymértékben hozzájárultak a térség fejlődéséhez.

Kapocsként dolgoztak

Az elmúlt évek tevékenységének köszönhetően sok rendezvényt, szakmai fórumot valósított meg a Borsod-Gömör-Torna Egyesület, segítséget nyújtottak turisztikai szolgáltatásokhoz, valamint helyi termékek előállításához is. Rengeteg mikrovállalkozás valósíthatott meg eszközbeszerzést, amivel a saját közösségüket is gyarapították.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a vágyaink valóra válhatnak, mert a közös munka egységet teremt – fogalmazott az egyesület régi-új elnöke. – Ugyanez vonatkozik a kollégáinkra, akik igazi kapocsként dolgoztak az egyesület, a pályázatot benyújtó szervezetek és a kiíró között. Az eredményeinkre jó szívvel gondolok vissza, de bízom benne, hogy az előttünk álló esztendők hasonló sikereket tartogatnak, hiszen ebben a régióban mindig van feladat, van teendő.

Közösen tovább

A közgyűlésen az egyesület elnökségének a tisztújítása sikeresen lezajlott, továbbá Bodnár Pásztor Edina elnök emléklapot nyújtott át azon pályázóknak, akiket a Mikrovállalkozások eszközbeszerzésének támogatása című pályázati felhívás keretében a támogatásra javasolt.

– A közel hatvanezer főt számláló, hetvenhét településünk a Bódva és a Sajó folyók völgyére, az Aggteleki-karsztra, a Borsodi dombságra, a Rudabányai-hegységre, valamint a Cserehátra terjed ki – fogalmazott Bodnár Pásztor Edina. – Az elmúlt évek során számos közös találkozók és fórumok keretében fogalmaztuk azt az átfogó stratégiai célrendszert, melyhez a Leader Program kiegészítő jelleggel tud és képes hozzájárulni az alapelveinek tiszteletben tartásával. A térségi Helyi Fejlesztési Stratégia céljainak megvalósításához közösségi kezdeményezéseket támogatunk a vidéki gazdaság fejlesztéséért, több alapelv szem előtt tartása mellett. Ezt tesszük a jövőben is. Lényeges a közös imázs teremtése, a minőségi helyi termékek népszerűsítése. Ez ugyanis javítja a térség turisztikai szolgáltatását, ami elengedhetetlen ebben a nagy versenyben. Bízunk abban, hogy az egyesületünk közel háromszáz tagja a jövőben is támogatja munkánkat és közösen folytatni tudjuk a térség fejlesztését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában