Birkózás

2022.11.29. 19:00

A családban fogják a kisgyerekek kezét

A festői szépségű zempléni városban többen összefogtak a birkózás támogatása érdekében.

KT

Deák-Bárdos Mihály megyei elnök, Aros János polgármester, Repka Attila olimpiai bajnok és Sikora Attila alpolgármester | Fotó: KT

Az Árpád Vezér Gimnázium tornacsarnokában még soha nem fordult meg kétszáz birkózó. A rekord a napokban tartott Visegrádi Négyek nemzetközi szabadfogású gálán született, a komplexum küzdő- és nézőterén szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni: a versenyzők a szőnyegen, az érdeklődők pedig a padsorokban tolongtak. 

– A birkózás kis hazánk egyik legnépszerűbb és legeredményesebb sportága – mondta Aros János polgármester, majd hozzátette: – Itt, ebben a komplexumban sok nagy rendezvényt tartottunk már, de ennyi kisebb és nagyobb birkózót még soha nem köszönthettünk. 

Minden adott 

Az esemény alkalmat adott arra, hogy a műfajban évtizedek óta tevékenykedők, a helyi klub képviselői és a város elöljárói áttekintsék jövőbeli terveiket. Azt, hogy miként mozdíthatják elő a Bodrog-parti településen a birkózás ügyét, miként népszerűsíthetik a birkózást, és hogyan toborozhatnak. 

– Nagy családunk arról híres, hogy erősen fogja valamennyi gyerekének, vagyis szakosztályának kezét – jegyezte meg Deák-Bárdos Mihály, a hajdani kiválóság, a megyei szövetség elnökségének tagja, aki az országos grémiumban is tevékenykedik. – Hiszem és tudom, hogy sokszor jövünk még Sárospatakra, hiszen itt minden adott ahhoz, hogy a mi szeretett mozgásformánk még jobban elterjedjen. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában