Melegebb jön!

2022.10.03. 14:00

Többszörös az öröm, közeledik a vénasszonyok nyara

Jó hír lehet az energiaválság kellős közepén, hogy melegszik az időjárás megyénkben is.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Változékony időjárás után viszonylagos nyugalom következhet, azaz végre érkezik a vénasszonyok nyara, vagy ahogy másképp is hívjuk: az indián nyár. Keddre ugyanis veszít erejéből a szél, de még többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Az esernyőt se hagyjuk azért otthon, mert a napsütést időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják, helyenként még előfordulhatnak futó záporok. Kora reggel 4-11, délután 15-20 fok várható. 

Szerdán hűvös lesz a reggel, 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben a napsütést fátyolfelhők szűrhetik. A délies szél főként a Dunántúlon többfelé megélénkülhet.  Megyénkben is elkezdődik a melegedés, ha a fürdőruhát a szekrény mélyére is raktuk, de a napszemüveg elkelhet: délután 17-22 fokot mérhetünk. Csütörtök és a hét hátralévő részének időjárása a vénasszonyok nyara jegyében telhet sok napsütéssel, hajnali pára- és ködfoltokkal. A légmozgás csak néhol élénkülhet meg. A hűvös hajnalokat 19-24 fokos délutánok követhetik. Szerencsére a folytatás is derűre ad okot, hiszen az Időkép októberi előrejelzése szerint egész hónapban elérheti a napi csúcshőmérséklet a 15 fokot. Vagyis ha kell is fűtenünk ezekben a napokban,  erre kevésbé lesz szükség az elkövetkező néhány napban, hétben – remélhetőleg. Ez a hír nemcsak a jó hangulatunknak kedvez, de az energiaválság közepén sem mellékes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában