Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

2022.10.01. 17:15

Több ezer külföldi és magyar látogató Tokajban - fotókkal, videóval

Szeptember 30. és október 2. között rendezik meg a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat, mely hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hiszen 1932 óta ünneplik.

NHK

Fotó: Vajda János

A 90 éves rendezvényre idén a "Fehér borok, színes kultúra" jegyében várták az érdeklődőket Tokajba. Szombaton délután szüreti felvonulással kezdődött a hivatalos megnyitó, melyet követően a színpadon felsorakoztak a hegyaljai települések polgármesterei. A hölgyek és urak 27 község, illetve város szőlőjét adták össze ünnepélyesen,  hogy abból elkészülhessen a Tokaj-hegyaljai polgármesterek bora.

A rendezvény vendége volt Nagy István agrárminiszter, aki kiemelte, hogy nincs magyarabb borvidék, mint a tokaji. Ha bárhol a világban járunk, Tokaj hallatán mindenki tudja, hogy magyarok vagyunk. Hozzátette: nagy kincs birtokában vannak az itt élők, amelyet továbbra is meg kell őrizni.

A háromnapos eseményen prémium borászatok kínálata, koncertek és számos kísérőprogram várja a látogatókat vasárnap estig.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában