MCC

2022.10.24. 16:00

Társadalmi devianciák és értékválság

Tényleg hanyatlóban a nyugati kultúra? Mi lehet a kiút? Ezekre a kérdésekre keresi a választ miskolci előadásában egy brit szakember.

ÉM

Fotó: blvdone

Az MCC miskolci központjának vendége kedden Anthony Daniels – írói álnevén Theodore Dalrymple – brit író, publicista, kultúrakritikus és nyugalmazott börtönpszichiáter lesz.

Napjaink nyugati társadalmai értékválsággal, a hagyományos értékek hanyatlásával küzdenek. Anthony Daniels börtönpszichiáterként sok és sokféle bűnözővel, kapcsolati erőszakkal, kábítószerfüggőséggel találkozott, amelyek mind-mind a családi kapcsolatok felbomlásához vezetnek.

A brit orvos – emellett író és publicista – előadásában többek között arra is keresi a választ, milyen okokra vezethetők vissza a társadalmi devianciák, mennyiben felelős ezekért a morális és kulturális relativizmus, amely szerint az ember minden szokása, hiedelmei és hite, valamint erkölcsisége, csak az adott szociális kontextuson belül értelmezendő, azaz teljesen relatív, illetve az értékválságból kivezető utakról, lehetőségekről is beszél.

Az előadás október 25-én kedden 17 órakor kezdődik az MCC miskolci képzési központjában, a Szemere Bertalan u. 4. szám alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában