Turul-szobor

2022.10.16. 20:30

Sátoraljaújhely megőrizné a munkácsi turult

Sátoraljaújhely elkérné a munkácsi várról napokban lefűrészelt turul szobrot az ukrajnai, kárpátaljai város képviselő-testületétől.

BSZA

Az újhelyiek a város fölé magasodó Magyar Kálvárián szeretnék elhelyezni az otthontalanná vált szobrot. Mindezt Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere közölte közösségi oldalán vasárnap este. Mint fogalmazott: „kezdeményezem és hivatalos levélben keresem meg a következő napokban a munkácsi képviselő-testületet, hogy a várról lefűrészelt szobrot a Szár-hegyi Magyar Kálváriánk "Munkács" stációján helyezhessük el addig, amíg "visszaszáll" a méltó helyére.

A sátoraljaújhelyi Magyar Kálvária stációin a trianoni békediktátum alapján elcsatolt nagyobb városok neveit tüntették fel 1936-ban. A kálváriának is otthont adó Szár-hegyen már egyébként van egy turul szobor, amit közadakozásból állítottak fel és Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel 2020-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában