Sajó-szennyezés

2022.10.01. 18:00

Orosz Örs ismét a Sajóból jelentkezett be – videóval!

„Újra a Sajóból jelentkezem, ahonnan részletesen beszámolok a folyó jelenlegi helyzetéről” – írta közösségi oldalán a friss videójához Orosz Örs.

ÉM

Archív képünkön: a Sajó szennyezett szakasza, Szlovákiában

Fotó: Bach Máté

„Az elmúlt hónapok éles kritikái után a betyárbecsület úgy kívánja, hogy az előremutató hírekről, a veletek együtt kiharcolt eredményekről is illik hírt adni. Megtörtént végre a szembenézés, az illetékesek beismerték a környezetszennyezés súlyosságát, s a szükségállapot kihirdetése után beindultak a munkálatok, könnyebb volt az előrehaladás.

A szennyezés még nem szűnt meg teljesen, de optimista emberként szeretném azt hinni, hogy az ügy már a célegyenesbe került. A földalatti vizek elterelésével sikerült a töredékére csökkenteni a szennyezés mértékét, s a horgászok beszámolói alapján az alsóbb szakaszokra már a folyami rákok is visszatértek. 

Szeretném megköszönni két aktivista társamnak, Varga Tibor doktor úrnak és Ján Korpa mérnök úrnak, hogy hónapokon keresztül kiálltak a folyó ügye mellett, és nektek is, hogy velünk tartottatok. Mindez nem sikerülhetett volna a ti segítségetek nélkül” – írta a Nyitra megyei politikus, aktivista, Orosz Örs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában