Bárány Napok

2022.10.06. 12:30

Mutatjuk, hol ehet a hétvégén bárányt!

Az ország csaknem 60 étterme csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz, köztük 6 borsodi.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Több éve tartó projekt már a Bárány Napok, amely a szervezők szerint évről-évre népszerűbb mind az éttermek, mind a vendégek körében. A Bárány Napok keretében a résztvevő éttermekbe látogatók különféle bárányos ételeket kóstolhat meg, sok étterem külön ajánlattal is készül az eseményre.

A Juh Terméktanács az Interovic nevű spanyol testvérszervezetével konzorciumban az idén is dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán, ezért szervezte meg – tavaly kétszer, az idén az áprilisi után már második alkalommal – az európai uniós támogatású Bárány Napokat.

A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, fontosnak tartják, hogy a fogyasztók megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, maga a folyamatafenntartható, környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajta, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. Húsuk finomabb, elkészítésük egyszerű.

Ízletes és fenntartható

A finom falatokon túl a vendégek tájékozódhatnak az európai, ízletes és fenntartható bárányhúsról vagy online végiglapozhatják a legfinomabb juh-és bárányételek receptkönyvét. A barihus.hu/receptek oldalon egyébként számtalan receptet találunk, csak néhány cím a listából ízelítőként: Tépett báránycomb házi tortilla lepénybe töltve, Bárány „nuggets” zöldfűszeres borsófőzelékkel, Flamand barna sörös báránycsülök rakott burgonyával, Wok-ban készült bárány zöldségekkel.

A Bárány Napokhoz csatlakozó éttermek listája ITT!

A programban résztvevő, megyénkben található éttermek:

A Bárány Étterem  (Edelény)
A Boros Borbár  (Sárospatak)
Andrássy Kúria & Spa  (Tarcal) 
Hotel Tókert Étterem  (Miskolc- Lillafüred)
Kardos Szőlőbirtok & Supreme BorBisztro  (Mád)
Turul Étterem  (Mezőkövesd)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában