Teljes lett az országos hálózat

2022.10.31. 18:00

Miskolcon két éve adták át a Skill-laborokat

Befejeződött a skill-laborhálózat létrehozása az egészségügyben. A hálózat része a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház két laborja is, amelyet 2020 októberében adtak át.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház

Az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi partnerségben országos skill-laborhálózatot hoztak létre: a három egyetemi központban és a tizenhat megyei oktatókórházi laborban vált lehetővé a diagnosztikus, terápiás és életmentő beavatkozások gyakorlati oktatása szimulációs környezetben.

Mint arról korábban hírt adtunk, két évvel ezelőtt elsőként kezdte meg működését az országban - a klinikák mellett – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a Skill-labor. A projekt célja, hogy minél felkészültebb, gyakorlottabb orvosok, szakdolgozók kerüljenek az egészségügybe. Az orvostanhallgatóknak, szakdolgozóknak így az „éles” vizsgálatok előtt lehetőségük van modern szimulációs eszközökön gyakorolni. Ma már szinte minden, a betegellátáshoz szükséges orvosi beavatkozás modellezhető és elsajátítható.

A megyei kórházban két helyszín is rendelkezésre áll labor, melyből az egyik az orvosképzést szolgálja, míg a másik Skill-labor a szakdolgozók képzésének a helyszíne lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában