Önkormányzatok Napja

2022.10.02. 09:00

Miniszteri elismerés Putnok polgármesterének

Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elismeréseket adott át a Helyi Önkormányzatok Napján tartott ünnepségen.

ÉM

A Belügyminisztériumban tartották az ünnepi díjátadót

Forrás: Belügyminisztérium

Az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította az első helyhatósági választások napját, szeptember 30-át, a Helyi Önkormányzatok Napjává.

Dukai Miklós önkormányzati államtitkár ünnepi beszédében elmondta: „Döntésével Magyarország legfőbb népképviseleti szerve hagyományt, ünnepet teremtett. Ünnepet, a helyi demokratikus hatalomgyakorlás, a helyi közösségek ünnepét. Az elmúlt évek e napon megrendezett eseményei, szakmai konferenciái, rendezvényei alkalmat teremtettek arra, hogy tisztelegjünk a helyi önkormányzatok felelősségteljes munkája, példás erőfeszítése előtt, melyet a lakossági közszolgáltatások biztosítása érdekében kifejtettek.”

Az államtitkár ezt követően köszöntötte azokat, akik az eltelt három évtizedben önkormányzati képviselőként, polgármesterként, jegyzőként, önkormányzati köztisztviselőként, önkormányzati intézmény dolgozójaként hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar emberek színvonalas közszolgáltatásokat vehessenek igénybe, napi ügyeik megoldásához segítséget kapjanak.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szakmai tevékenységéért helyi önkormányzatokért miniszteri díjat adományozott a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, Kovács Katalin, Kaposvár környezetfejlesztési ügyekért felelős polgármesteri megbízottja, Tamás Barnabás László, Putnok polgármestere, valamint dr. Urbán Hajnalka, a Monori Polgármesteri Hivatal jegyzője részére.

Az ünnepségen jelen volt Bánné. dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is, aki közösségi oldalán gratulált Putnok polgármesterének. „Szívből gratulálok Tamás Barnabás képviselőtársamnak, Putnok Város polgármesterének, aki felterjesztésem alapján a mai napon a Helyi Önkormányzatokért Miniszteri Díjat vehette át a Belügyminisztériumban! Hajrá Borsod!” - írta a képek mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában