Javítják a csőtörést

2022.10.13. 11:01

Megszűnik az alkalmi szökőkút a Centrumnál (videóval)

Öt napja folyik el szabadon az ivóvíz a miskolci belvárosban, végre kiértek a szakemberek.

ÉM

Csütörtök reggel kezdték el a Mivíz Kft. szakemberei a miskolci Centrum áruház előtt az eltört ivóvízvezeték javítását. 

Korábban megírtuk, hogy vasárnap tört fel az ivóvíz Miskolc belvárosában, amit valaki be is jelentett a Mivíz Kft.-nek. Kedden érdeklődtünk a szolgáltató ügyeletén, mikor kezdik el a munkát. Akkor a diszpécser elmondta, továbbította a bejelentést a műszakvezető kollégájának, de a javítás csak akkor kezdődik el, amikor lesz rá kapacitás. Hozzátette: a munkatársak elsősorban a kiemelt területeken hárítják el a hibát. Például olyan iskolákban, ahol csőtörés miatt ki kellett zárni a vizet, így a közétkeztetést sem tudják biztosítani. 

 

Rosszabb helyzet is akad 

Azóta egy olvasónk jelezte, az ő háza előtt egész nyáron szivárgott a víz a föld alól. Kétszer jelentette be a hibát, néhány nap múlva mind a kétszer kiment egy szakember megvizsgálni a problémát. Megállapította, hogy valószínűleg a csövek csatlakozásánál szivárog a víz, de olyan sok munkájuk van a vízszolgáltató szakembereinek, hogy ilyen kis ügyekkel nem tudnak foglalkozni. 

Olvasónk jelezte: most már nem látni a vizet az aszfalton, de nyilván nem azért, mert magától megjavult a csatlakozás, hanem valószínűleg azért, mert az ivóvíz máshol talált magának utat. Félő, hogy az utat annyira alámossa, hogy az végül beszakad. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában