Életmentő gép

2022.10.29. 18:12

Lukács bajtárs segíti a tiszalúci mentők munkáját (fotókkal, videóval)

A korszerű készülék nem csak a beteg életét menti meg, de a mentősök munkájában is nagy könnyebség.

Ujlaki Attila

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b)

Fotó: Vajda János

Ünnepélyes keretek között adták át a Tiszalúci Mentőállomás fennállásának harmincadik évfordulóján a korszerű LUCAS mellkaskompressziós készüléket. Az átadó ünnepséget Siri Norbert, a nagyközség polgármestere nyitotta meg, aki beszédében ismertette a mentőállomás múltját és kiemelte, hogy a település életében mindig is meghatározó szerepet töltött be a mentőállomás és külön öröm, hogy egy ilyen modern készülék segíti a jövőben az itt dolgozók munkáját.

Dupla születésnap

Az átadó ünnepségen ünnepi beszédet mondott Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. „A polgári kormánynak kitűzött célja az, hogy ne legyen hátrány az, ha valaki kistelepülésen él ennek egyik fontos pontja a magyar falu program” - hangsúlyozta a tárcavezető. Hozzátette: Az infrastruktúra nem lehet akadálya annak, hogy minden állampolgár egységes egészségügyi ellátáshoz jusson. „Az egészségügyben hatalmas fejlődéseket értünk el, hiszen a hálapénz kivezetésével, folyamatos béremeléssel becsüljük meg az egészségügyi dolgozók munkáját”.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: az Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt 10-12 évben több fejlesztés zajlott le és a fejlődés nemcsak a gépjármű parkot jelenti, hanem a most átadott készüléket. „Dupla születésnap a mai, hiszen a mentőállomás 30 éves lett, és a Lucas készülék egy második születésre ad okot, hiszen akit sikeresen újraélesztenek az újabb lehetőséget kap az életre.” – tette hozzá.

Dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes is köszönetet mondott a mentőszolgálat dolgozóinak. „A tavalyi évben merült fel, hogy esetkocsit üzemeltessünk a nagyközségben” – mondta. Rámutatott: január 1-én el is indult a szolgáltatás, és az eddigi esetek azt igazolják, hogy szükség is lesz rá. „Már Szerencsen és Tokajban is ezekkel a készülékkel mentenek életet és most Tiszalúcon is elérhető a lakosság számára” – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában