Fejlesztés

2022.10.07. 11:51

Új utakon a Miskolci Állatkertben

Jelenleg olyan felületek burkolását végzik a Miskolci Állatkertben, melyek zúzalékkal és kohósalakkal borítottak.

ÉM

A tervek szerint folytatódik a térkövezési munka a Miskolci Állatkertben, amelyet a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. saját forrásából finanszíroz. A babakocsis családok és kerekesszékkel közlekedők számára is kedvező térkövezés első körben tavaly tavasszal, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése projekt keretein belül készült el közel 300 négyzetméternyi felületen, az oroszlánok felé vezető úton. Ezt követően a Városgazda saját beruházásaként 1800 négyzetméternyi útvonal burkolását végezték el a sétányon.

Tervszerűen  

Idén tavasszal a legtöbbet használt és közkedvelt útvonalak felmérésével folytatódott a munka, melynek eredményeként most további 800 négyzetméterrel bővítik a szilárd burkolatú látogatói utak felületét. Az örvös mangábék, a huszármajmok, és a Tanyaház előtti útvonalon, valamint az örvös pekarik mellett felvezető látogatói sétányon valósul meg a térkövezés. 

Jelenleg olyan felületek burkolását végzik, melyek zúzalékkal és kohósalakkal borítottak, ezeknek a földdel vagy fűvel történő borítása nem lehetséges az esős időjárás okozta sár miatt. 

A kivitelezés során csak kisebb lezárásokra kell számítani, a park változatlanul várja látogatóit. Az október 31-én tartandó Halloween est rendezvényre már járhatóvá válnak az addig lezárt szakaszok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában