Rali

2022.10.08. 13:09

Jobban van az elsodort sportbíró

Személyi sérüléssel járó baleset történt az Integra Ózd Rally prológján.

ME

Bartha Nándor virágot vitt a kórházba Verasztó Anitának

Fotó: ME

Az ózdi stadionban a Rally2-es mezőny csatázott egymással, amikor a rajtoltatásért és a leintésért felelős sportbírót az egyenesben az egyik páros elsodorta. 

A Peugeot vezető Bartha Nándor egyből a sérült segítségére sietett, majd pillanatokon belül a stadionban várakozó mentő is a helyszínre érkezett.  

- A prológon a cél  előtt  teljes mértékben az én hibámból kicsúsztunk és Anitát elsodortuk - mondta el Bartha Nándor, versenyző. - Legjobb tudásom szerint próbáltam azonnal a segítségére sietni. Sajnos sípcsontsérülést szenvedett. Nagyon sajnálom, ami történt, mindenkitől elnézést szeretnék kérni a történtek miatt. Elsősorban Anitátol, a sportbíróktól, a rendezőtől, és mindenkitől akinek ezzel kellemetlenséget okoztam. Szívből sajnálom.

Verasztó Anitát szakszerűen ellátták, majd az ózdi kórházba szállították, ahol kiderült, hogy sípcsontsérülést szenvedett, Miskolcon műtét vár rá, a körülményekhez képest azonban jól van.

"Köszönjük a helyszínen találkozó többezer néző együttérzését, biztató tapsát, valamint Bartha Nándor őszinte szavait, amit nem sokkal a szerencsétlen eset után tett közzé" - fogalmazott közleményében a futamot rendező Hero Kft. "A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, a rali szakág és a futamot rendező Hero Kft. valamennyi munkatársa nevében szeretnénk jobbulást, mielőbbi felépülést kívánni Anitának, akit várunk vissza a pálya szélére."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában