Megoldásközelben?

2022.10.19. 20:00

Így lehetne nyitva a Barlangfürdő január 8-ig

A turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam adja össze a szükséges összeget?

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

Teljes döbbenet fogadta az október 3-i hírt, hogy az energiaválságra hivatkozva október 10-én bizonytalan időre bezárják Miskolc legnagyobb turisztikai attrakcióját, a Miskolctapolca Barlangfürdőt. Az érintett szállásadók az előzetes egyeztetést hiányolták, hogy őket nem kérdezték meg a példátlan döntésről, amely többüket a bezárás szélére sodorja. 

A városvezetés jelentős késéssel, a bezárás után egy héttel hívta egyeztetésre az érintetteket. Az október 17-i megbeszélésen a szállásadók, vendéglátók annak az igényüknek adtak hangot, hogy nyissák meg újra a Barlangfürdőt. Az a lehetőség körvonalazódott, hogy a helyi turisztikai vállalkozások és a városvezetés közös erővel nyitná újra és működtetné legalább a jövő év elejéig a fürdőt.

Három egyenlő rész 

Az egy nappal később megtartott operatív megbeszélésen a közös munkában aktívan részt vevő helyi iparkamara munkatársainak javaslatára megállapodtak arról, hogy az újranyitáshoz és a január 8-ig tartó folyamatos nyitvatartáshoz szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adják össze. Információink szerint százmilliónál nagyobb összegről van szó, amely szükséges a Barlangfürdő megnyugtató működtetéséhez. 

Azt kommunikálták, hogy az indításához szükséges összeg előteremtését így a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam közös tehermegosztásával lehetne elérni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában