Tokaj

2022.10.02. 19:00

Felújították a termelői piacot

Helyi gazdaságfejlesztés Tokajban címmel szeptemberben avattak egy termelői piacot a város központjában. Az uniós és hazai - vissza nem térítendő - támogatás elérte a 180 millió forintot. Az avatási ceremónián a város vezetése, illetve helyi termelők mellett részt vett Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes (TIM), a pátria országgyűlési képviselője.

SfL

Fotó: SfL

Posta György tokaji polgármester arról beszélt köszöntőjében, hogy nem csak a részben fedett létesítmény, de az idevezető útburkolatot is átépítették, huszonegyedik századi körülményeket elégít ki. – Az előző piac már nem felelt meg az előírásoknak, számos hiányosságot kellett pótolni. Ezek maximálisan megszűntek, mindenféle uniós- és egyéb elvárásnak megfelel. Azt gondolom, azt várom, hogy hamarosan szűkké válnak az elárusító helyek, megpróbálunk terjeszkedni és fedetté tehetjük a teljes területet - mondta a polgármester.

Koncz Zsófia megjegyezte beszédében, hogy a piac egy találkozási pont is, túl azon, hogy nem mindegy milyen körülmények között vásárolnak az emberek a termelőktől. – Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a kivitelezésben, remélem, tényleg ki fogják nőni a jelenlegi piacot, az árusoknak pedig hogy használják szeretettel a helyet – mondta a miniszterhelyettes.

Fotós: SfL

Az avatószalag átvágását követően a helyi egyházak képviselői szentelték, áldották meg a felújított területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában