Fórum a MAB-székházban

2022.10.05. 14:30

Értékesek? Mire jók megyénk nyersanyagforrásai?

Többek között a Miskolci Egyetem szervezésében rendeznek fórumot csütörtökön a megyénk nyersanyagairól Miskolcon.

ÉM

Fotó: Shutterstock

„Az elmúlt hónapok legfontosabb tanulsága, hogy a házunk táján megtalálható energiahordozók, nyersanyagok, akár elsődleges, akár másodlagos forrásokból, rendkívül értékesek. Ha ezt felismerjük, nagyon sok tennivalónk lesz, de a függetlenedés irányába komoly lépéseket tehetünk”: ez a hívógondolata annak a konferenciának, amelyet csütörtökön rendeznek Regionális Nyersanyagforrásaink Fórum címmel Miskolcon a MAB székházban. A rendezvény fő szervezője többek között a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, a rendezvény fővédnöke Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A délelőtt 10 órakor kezdődő konferencián több előadás hangzik el a témában, a címek magukért beszélnek: A borsodi medence jövőbeli barnaszén termelési lehetőségei (Törő György előadása), Mélyművelési szénbányászati projektek földtani – bányászati előzetes értékelése (Dr. Debreczeni Ákos) vagy Körforgásos gazdaság: fémtartalmú másodnyersanyagok feldolgozhatóságának vizsgálata (Dr. Nagy Sándor). Lesz előadás még többek között a nemes- és színesfémtartalmú másodlagos alapanyagok hasznosításáról és a rudabányai nyersanyagokról is Egy borsodi lépéssel Paks II felé címmel. A rendezvény Riz Gábor országgyűlési képviselő, a magyarországi lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért és a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztos zárszavával ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában