Hihetetlen összefogás

2022.10.11. 16:26

Ennyi pénz gyűlt össze Janka kezelésére - fotókkal, videóval

A két és fél éves kislányért szinte az egész megye összefogott. Most már biztosított a fejlesztése.

HE

Dobai Ádám és kislánya, Janka

Fotó: Ádám János

Hatalmas volt az összefogás az utóbbi hetekben Dobai Ádám tűzoltó kislányáért, Jankáért. Nem kevesebb mint 5 millió forint gyűlt össze a gyógyulására, ami 3-4 évre biztosítja a kicsi intenzív fejlesztését Az összeget jelképesen adták át kedden Janka családjának a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán. Két tűzoltó mögött bújtak meg a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. A osztályos diákjai. Amikor az autók elgördültek a gyerekek elől, ők kihajtogatták a saját rajzaikkal díszített hatalmas molinókat. Végül olvasható volt az 5 milliós összeg, ami óriási meglepetést okozott, hiszen kezdetben 1,5 millió forint volt a cél. 

Futás 

Szeptemberben rendezett jótékonysági futást a Jankát támogató Supersum Alapítvány, mely a „Hangoljon a biztonságra” bűn- és balesetmegelőzési fesztivál keretében zajlott a Szent István téren. Utalni azonban még a következő napokban is lehetett.

Bernasconi-Bús Katalin a Supersum Alapítvány elnöke az átadóünnepségen elmondta: a futáson több mint 1,6 millió forint gyűlt össze, a további utalásoknak köszönhetően az ünnepség előtt egy órával több mint 4,9 millió forint volt a számlán, ezt egészítette ki az alapítvány kerek 5 millió forintra.

A most két és fél éves Janka egészségesen született. Problémája három hónapos korában kezdődött, amikor teljes fizikai és idegrendszeri leépülés kezdődött el nála. Intenzív terápiákkal azonban fejleszthető. 

Fantasztikus 

Dobai Ádám, a kislány édesapja meghatódva állt a kamerák elé, hiszen ő maga sem gondolta, hogy ilyen nagy összeg segíti majd Jankát.

– Fantasztikus érzés volt azt látni, hogy ennyi pénz összejött. Jóval kevesebbre gondoltunk, körülbelül 2 millióra számítottunk – árulta el az édesapa. – Nagyon boldog vagyok, mert így Jankának hosszabb kezelésre lesz lehetősége. A solymári Borsóházba hordjuk majd, ahol korai komplex fejlesztés folyik. Egyhetes intenzív kezeléseket kap havonta. Ez különböző feladatokból és tornából áll. Már túl vagyunk az első egyhetes fejlesztésen, ami nagyon tetszett neki. Szuper volt látni, hogy örömmel csinálja a feladatokat. Az összegyűlt pénz 3-4 éves kezelésre lesz elég, ekkor majd a szakemberek mondják meg, hogy milyen fejlesztésre van még szüksége. Nagyon örülünk annak, hogy ez a pénz biztosítja, hogy Janka fejlődése nem áll meg egy év múlva – jelezte az édesapa.

Janka adomány
Fotós: Ádám János

Hozzátette: nagyon köszöni mindenkinek, akik hozzájárultak adományukkal az összeghez. A szervező alapítványnak, a tűzoltóságnak, a rendőrségnek, a katonáknak, civileknek mindenkinek aki részt vett a jótékonysági futáson és annak szervezésében, valamint azoknak is, akik utalással segítettek.

– Azt kívánom, hogy ha mások is hasonló helyzetbe kerülnének, mint mi, akkor értük is jöjjön létre ilyen összefogás – fogalmazott Dobai Ádám.  

Összetartanak 

Az átadáson részt vett Balogh Gábor tűzoltó alezredes is, aki elmondta, rendkívül örül a hatalmas összegnek. Ő maga is részt vett a jótékonysági futáson, és már a futók létszámából lehetett tudni, hogy a 1,5 millió forint biztosan meglesz.

– De hogy ennek a többszöröse jött össze, nagy köszönet az alapítványnak, a szervezőknek, a kollégáknak és a többi rendvédelmi szervnek, akik a család mellé álltak. A tűzoltók jellemző tulajdonsága, hogy összetartanak, és ha kell, azonnal segítenek. Ha valakinek a tűzoltóságon belül valamilyen problémája támad, nyugodtan fordulhat a társaihoz, a lehetőségeikhez mérten mindig megpróbálnak segíteni vagy anyagilag vagy egyéb módon. Az egész életük arról szól, hogy másoknak segítenek, de egymást is támogatják ebből a szemléletből kiindulva – hangsúlyozta a tűzoltó alezredes. 

Hozzátette: a jó ügy érdekében csatlakozott hozzájuk a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a honvédség és más tűzoltók az ország minden részéről. Köszönet nekik. 

– Azt kívánom, hogy Janka minél hamarabb gyógyuljon meg, és teljes életet tudjon élni a kortársaival együtt!– hangsúlyozta.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában