Mi lesz az aszúval?

2022.10.08. 16:00

Egyetemi küldetés – a világ borászainak figyelmébe ajánlják Tokaj-Hegyalját

Az első Tokaj Wine Congresst szervezi a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem november 13–16. között.

ÉM

A Tokaj-Hegyalja Egyetem főépülete Sárospatakon

Fotó: Havran Zoltán

A felsőoktatási intézmény honlapján ezzel kapcsolatban felhívja a figyelmet: a hiánypótló szakmai fórumra a borvilág minden szereplőjét várják, egyetemi oktatókat, kutatókat, borászokat, marketing- és turisztikai szakembereket, valamint olyan egyetemi és főiskolai hallgatókat is, akik komolyan érdeklődnek a téma iránt. 

A szervezéssel kapcsolatban megszólal dr. Bene Zsuzsa oktatási rektorhelyettes, aki szerint komoly hatása lehet a rendezvénynek a régióra, Tokaj-Hegyaljára: "A Tokaji borvidékre nemcsak úgy fognak tekinteni nemzetközi szinten, hogy a nemesédes borok készítésének bölcsője, hanem úgy, mint egy olyan szakmai műhely, ahol nemzetközi szintű kutatásokat folytatnak, és szakmai találkozó keretében a különböző országokból érkező szakemberek tapasztalatokat, véleményeket cserélhetnek".  

Fontos és vizsgálandó kérdés, hogy a klímaváltozás miként befolyásolja azokat a folyamatokat, amelyeknek az aszúsodást, és végső soron magát a régió fontos termékét, az aszúbort köszönhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában