Ünnepi állománygyűlés

2022.10.24. 19:30

Azért vannak, hogy a bajbajutottakon segítsenek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság október 24-én Miskolcon. Az ünnepség alkalmából a kiemelkedő szakmai tevékenységet nyújtó tűzoltók is elismerésben részesültek.

ÉM

Az ünnepi állománygyűlésen

Fotó: Katasztrófavédelem

A Himnusz után a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mutatta be ünnepi műsorát, majd Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató emlékezett beszédében a hatvanhat évvel ezelőtti cselekedetekre. Sorra vette az októberi forradalom és a következő hónapok eseményeit, felidézve néhány hős forradalmár tetteit a szabadságért. A tábornok azzal zárta köszöntőjét, hogy "a közös akarat, a kitartás, egymás bátorítása és támogatása átsegíthet minket a legnehezebb időszakokon is. Egyről soha nem feledkezhet meg az, aki tűzoltónak nevezi magát: bármi is történjék, mi azért vagyunk, hogy a bajbajutottakon segítsünk".

Az ünnepi beszéd után okleveleket és tárgyjutalmakat adott át az igazgató, és annak a hét tűzoltónak is gratulált, akik a forradalom és szabadságharc tiszteletére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon rendezett ünnepségen vették át az elismeréseket, előléptetéseket.

Elismerések, kitüntetések

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tanácsosi címet adományozott Horváth Csaba c. tű. főtörzszászlósnak, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Bátorságért Érdemjelet kapott Balogh Zsolt tű. alezredes, a katasztrófavédelmi igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadója, Pankotai Zoltán Lajos tű. főhadnagy, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság rajparancsnoka, valamint  Tircs Gergely János tű. őrmester, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója, akik 2022. augusztus 31-én Miskolc-Tapolcán bekövetkezett pinceomlás káreseménynél a pinceboltozat alátámasztása, a leszakadt sziklatömb megemelése és a szerencsétlenül jártak kiemelése során hivatásukhoz méltó kiemelkedő helytállást, példaértékű bátor magatartást tanúsítottak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Hősies Helytállásért elismerő címet adományozott Godzsák György tű. őrmesternek és Varga Béla Tamás tű. őrmesternek, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóinak, akik 2022. augusztus 31-én ugyancsak a Miskolc-Tapolcán bekövetkezett pinceomlás káreseménynél a mentési munkálatok során hivatásukhoz méltó kiemelkedő helytállást, példaértékű bátor magatartást tanúsítottak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója soron kívül előléptette tű. századossá Tóth Alex tű. főhadnagyot, a Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tárgyjutalomban részesítette Farkas Péter c. tű. törzszászlóst, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Bém Zsolt c. tű. főtörzsőrmestert, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Sárosi Dániel tű. őrmestert, a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét, Juhász Balázs c. tű. főtörzsőrmestert, a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Tóth Bence c. tű. törzsőrmestert, az Ózdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Kolovics Péter tű. főtörzsőrmestert, a Szendrői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Gilányi Dávid c. tű. főtörzsőrmestert, a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét, Nagy Richárd tű. őrmestert, a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában