Állatok világnapja

2022.10.04. 10:31

A Zempléni-hegység állatvilágával ismerkedtek a gyerekek

Nem igazán múlik el olyan hét, amikor a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai ne szerveznének valamilyen programot felnőttek, gyermekek számára egyaránt. Van, amikor a hét minden napjára.

SFL

Fotó: SFL

Hétfőn a város általános iskolásai látogattak el arra az előadásra, amelyet Juhászné Türke Ildikó, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának környezeti-, nevelési-, monitoring munkatársa tartott az Állatok Világnapja alkalmából Kazsik Marianna szerencsi könyvtáros szervezése nyomán. A Zempléni-hegység természeti értékeivel foglalkozó fejtegetés fontosságáról azt jelezte a nemzeti park kollégája, hogy ezen a vidéken még gyermekcipőben jár a környezeti nevelés. 
- Néhány éve olyan személyi, intézményi, strukturális hátteret teremtettünk, amelynek révén óvodákat, iskolákat sikerült bevonni a munkánkba – sorolta Juhászné Türke Ildikó. – Ugyanekkor vannak saját intézményeink is, de szívesen teljesítünk bármilyen meghívást, hogy a gyermekek minél szélesebb körben megismerjék ezt a csodálatos tájat, ahol laknak, magát Zemplént, a Bodrogközt. Egyedülálló területe ez a világnak, a fiataloknak tudni kell, milyen értékek vannak a környezetükben azért, hogy a későbbiekben értékelni, óvni, védeni tudják – mondta Aggteleki Nemzeti Park munkatársa.
A hétfői, interaktív táblát is igénybevevő előadáson főleg a Zempléni-hegység állatvilága került górcső alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában