Elfogadóparancs II.

2022.10.12. 17:30

A Sajtkommandót is be kellett vetni Miskolcon - fotókkal, videóval

Három fontos értékre szeretnék ráirányítani a társadalom figyelmét: elfogadás, biztonság, egészség.

NHK

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szimbiózis Alapítvány és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közös programja az Elfogadóparancs II. – Sajtkommandó I. A rendezvény a társadalmi felelősségvállalás fontosságára az értékeink védelmére helyezte a fókuszt. A programban résztvevők a maguk szakterületein az emberi élet megóvását tartják elsődlegesen fontosnak – mondta Dobi Tamás rendőrszázados, a megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságában a rendőrség támogató alosztályának munkatársai fát vágtak, majd a majorságban elkészített sajttálat rendőri kísérettel – megkülönböztető fényjelzés kíséretében – szállították a kórházba.

A kecskesajt finom és könnyen emészthető 

A rendőr-főkapitányság kereste meg őket, mert tudomást szereztek arról, milyen nehéz helyzetbe került az alapítvány – tudatta Almási Beatrix, a Szimbiózis Alapítvány kommunikációs referense. A legfontosabb a tél közeledtével a tűzifa, hiszen a lakóotthonokban - ahol csak lehet - szeretnének átállni a fatüzelésre. A rendőrség munkatársai ezért felajánlásukat beváltva fát hasogattak, amely azonban kettős célt szolgál, hiszen nemcsak tüzelőnek, de a manufaktúrában készülő sajtok füstölésére is alkalmas – emelte ki a sajtóreferens.

Hozzátette: ezért egészséges sajttálat hoztak a gyerekeknek, hiszen elkötelezettek abban, hogy a hazai sajtkultúrát fejlesszék. A sors fintora, hogy az energiaválság miatt a költséghatékonyság jegyében a sajt üzemük is bezár november elsejétől és a kecske állományt is lecsökkentik hatvanról tízre.

Jelentős támogatást nyújtanak egymás munkájához a mindennapokban a rendvédelmi szervekkel – hangsúlyozta Révész János, a kórház főigazgatója. A mostani jótékonysági felajánlás is szép gesztus, hiszen olyan gyerekeknek szereztek örömet, akik a Gyermekegészségügyi Központ Rehabilitációs Részlegén töltik napjaikat hónapokon, vagy akár éveken keresztül. Ott laknak és járnak iskolába, vagyis ott élnek. Ugyan egy zárt, védett közegben vannak, mégis szeretnék biztosítani nekik, hogy a külvilággal a kapcsolatot ne veszítsék el – tette hozzá a főigazgató. Monoton életritmusuk van az egészségügyi intézményben, amely gyógykezelésekből, tanulásból és játékból áll. Ez idővel unalmassá válik, ezért szerveznek olyan programokat, amelyek ezt a monotóniát megtörik.

A rendőrségi bemutatót nagy érdeklődéssel fogadták a gyerekek. Látványos akció jelenetet, egy bűnöző elfogását láthatták. Azt követően pedig kézbe vehették, felpróbálhatták a rendőrség munkaeszközeit, illetve jóízűen elfogyasztották a sajtfalatkákat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában