Október 23-a

2022.10.23. 15:11

„A magyarok tudják, hogyan kell talpon maradni” (Fotókkal, videóval)

Miskolc Város Önkormányzata a Petőfi téren tartotta ünnepi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója tiszteletére.

NHK

Veres Pál polgármester

Fotó: Vajda János

A közönség Hován Emma, a Földes Ferenc Gimnázium tanulója előadásában hallgatott meg egy ’56-os költeményt, majd Veres Pál, Miskolc polgármestere tartotta meg ünnepi beszédét.

Tavaly ugyanezen a napon azzal fejezte be beszédét, hogy a szabadságunk sosem lehet teljes biztonságban, mert nem lehet tudni, nem les-e ránk az önkény – kezdte gondolatait a polgármester. Ha keletre nézünk, látjuk, hogy az önkény ismét megjelent. Tankokon, rakétákon, katonák képében. Szemünket a a megszállt területekre, a lebombázott házakra, a menekültekre, az árvákra, az özvegyekre, halottakra vetjük. Mert alig néhány száz kilométerre innen egy nép valódi szabadságharcot vív – fogalmazott Veres Pál. Majd hozzátette: mi Rákóczi, Kossuth, Petőfi, Nagy Imre örökösei nem lehetünk szótlanok. A békéért imádkozunk nem csak az érintettek, hanem az egész világ érdekében. Mert mi magyarok tudjuk mit jelent a megszállás, tudjuk mit jelent, amikor a szabadságunkra, a függetlenségünkre, az országunkra, az életünkre törnek. Nekünk kell igazán tudni, hogyan kell talpon maradni a legnagyobb zivatarban is. Ezt a feladatot bízza ránk ’56 szelleme. A nehézségek ellenére ma is meg kell tanulni értékelni mindent, amink van és megvédeni, ahogy csak erőnkből telik - mondta a polgármester.

A megemlékezésen koszorút helyezett el a Petőfi szobor talapzatánál Miskolc Megyei Jogú Város képviseletében Veres Pál polgármester, Varga Andrea és Badány Lajos alpolgármesterek, valamint dr. Ignácz Dávid jegyző. Továbbá a Miskolci Egyetem, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, illetve pártok, egyesületek, civil szervezetek képviselői. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában