Megemlékezés

2022.10.30. 21:00

A hazatérés ünnepe Rátkán

75 évvel ezelőtt tértek haza a Szovjetunióból a málenkij robotra elhurcolt rátkai polgárok. szombaton lerótták kegyeletüket a településen mindazok előtt, akik halálukat lelték távollétükben, és tisztelettel emlékeztek meg azokról is, akik visszatértek és újrakezdték életüket.

ÉM

Forrás: Rátka PH

A Rátkai Német Nemzetiségi Települési Önkormányzat szervezésében megvalósult esemény koszorúzással kezdődött az Elhurcoltak emlékművénél, majd a résztvevők átvonultak a Szabó Attila plébános atya által celebrált ünnepi szentmisére a Szent Anna-temploma. A megemlékezés a Sváb Hagyományok Házában folytatódott, ahol Tirk Sándorné polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke mondott emlékező beszédet. A rátkaiak elhurcoltatásának szomorú történetét a Schwarzwald Hagyományőrző Egyesület dolgozta fel egy színvonalas és megható emlékműsor keretében, tájékoztatott az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában