Bor is készült

2022.09.25. 19:31

Vakszüret Tokaj-Hegyalján a jótékonyság jegyében

Immáron fél évtizede hagyományos jótékonysági esemény, hogy látó és nem látó emberek együtt szedik a szőlőt.

ÉM

Mészáros László a Disznókő birtokigazgatója, Barnóczki Gábor, a Vakok és Csökkentlátók szervezetének megyei elnöke és Kovács Krisztián az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke

Az Első Miskolci Lions klub és a Disznókő Szőlőbirtok, valamint a Sárga Borház szervezésében minden évben - az idén az elmúlt hétvégén - egy busznyi látássérült vesz részt vakszüreten, akiknek a minden magyar ember számára alapélményként megélt szüretelés többnyire elérhetetlen álom. A Vakok és Csökkentlátók Megyei Szervezetének tagjaival a miskolci Lionok már több évtizedes kapcsolatot ápolnak és minden évben támogatást nyújtanak számukra.

„Ez az év különleges volt – mondta Mészáros László birtokigazgató – hiszen az első alkalom, hogy a szüret eredményeként bor is készült, Visus márkanéven piacra is került. A vakok és látók közös szüretének eredménye egy száraz hárslevelű bor lett, amelyről a hazai és a külföldi szaksajtó
is megemlékezett.”

Félmilliós jótékony bevétel 

Az idén nem készülhet Visus, mert az extrém időjárás extrém korai szürettel is járt. Viszont a Visus eladásából származó eddigi majd félmilliós bevétel a vakok és csökkentlátók szervezetének alapítványát illeti, s az ezt szimbolizáló borítékot át is adták a szombati vakszüreten. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában