Zöldterület gondozás

2022.09.07. 13:07

Újra nyírják Miskolcon a „négyszáz focipályát”

Az aszály és a forróság miatt szüneteltették, most újraindult a fűnyírás a város zöldterületein.

SZB

Fotó: Ádám János

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. feladatai közé tartozik a mintegy 400 focipályányi zöldterületet gondozása városszerte. Az idei fűnyírási szezon – okulva a tavalyi botrányos állapotokból – a tavalyihoz képest két héttel korábban, április közepén kezdődött, azóta pedig – mint állítják – egyes területeken a növekedési ütemet figyelembe véve többször is nyírták a füvet. 

A szárazság, a tartós meleg és  aszályos időjárás miatt – a gyepfelület kiégését megelőzendően – a nyári hónapokban szüneteltették a fűnyírást. A napokban azonban visszatért a fű számára is kedvező időjárás. Folytatódik a több mint 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriájú zöldterületen a fűnyírás. A napokban többek között a Corvin utca, a Dísz tér, a Győri kapu és az Ilona utca zöldterületein is végeznek kaszálási munkálatokat.

Időjárástól függően 

A zöldterület fenntartással és gondozással kapcsolatos munkákat a Városgazda 82 munkavállalója végzi, 37 fűkasza, 16 fűnyíró traktor és 29 tolós fűnyíró bevonásával. Az áprilistól novemberig tartó fűnyírási szezonban, a város területén időjárástól függően kaszálják a területeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában