Ünnep

2022.09.02. 14:50

Tisztelegtek a bányász hősök előtt

Régi hagyományaihoz híven szervezte meg a Bükkábrányban a 72. Bányásznapot, pénteken délután, az MVM Mátra Energia Zrt. vezetősége és a Mátra Erőmű, Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete.

DA

Ünnepi térzene a bükkábrányi bányásznapi ünnepségen

Fotó: Ádám János

A bányászzenekar térzenéje után ünnepi megemlékezés keretében megkoszorúzták a bányász hősök emlékművét a bükkábrányi bányánál. Mata Tibor, az MVM Mátra Energia Zrt. bükkábrányi  bányaigazgatója ünnepi beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy a bányászat fontos szerepet játszik a hazai energiabiztonság megteremtésében és a villamosenergia-termelés szempontjából a mátrai erőmű lignitbányászata kiemelt jelentőséggel bír. 

A helyszínen a magyar kormány részéről koszorút helyezett el Tállai András államtitkár, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő, Horváth László miniszterelnöki megbízott. A megye képviselete részéről pedig Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. 

Végül a Jánosházi Sándor Könyvtárban és Közösségi Térben az ünnepi köszöntőket követően átadták a szakszervezet idei kitüntetéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában