3D-s festés

2022.09.19. 11:28

Szép lett a sajóörösi térhatású zebra, de szabálytalan

A Magyar Közút tájékoztatása szerint engedély nélkül, nem a jogszabályok alapján valósították meg a beruházást.

ÉM

Az ominózus gyalogátkelőhely

Forrás: Sajóörös

Ahogy a közelmúltban beszámoltunk róla, 3D-s festéssel tették biztonságosabbá és vidámabbá a gyalogosátkelést Sajóörösön. Gyulai Attila festőművész érkezett a településre, hogy a templom előtti gyalogátkelőhelyet 3D-ben fesse fel. A figyelemfelkeltő festést kellő figyelmeztetésnek szánták minden arra járó autós számára, hogy jobban ügyeljen a zebrán átkelő kicsikre és nagyokra.

Bármennyire is látványos azonban a „lebegő” csíkjaival a gyalogátkelőhely, a kivitelezése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint nem szabályos. Emiatt helyszíni bejárást fognak tartani a napokban.

„A jogszabályi előírások értelmében országos közúton az Útügyi Műszaki Előírások szerint nem alakítható ki ilyen típusú jelzés, csak helyi út esetében az érintett önkormányzat adhat erre felmentést. A szóban forgó átkelő viszont országos úton található, bár korábban az önkormányzat kért és kapott is engedélyt kijelölt gyalogos átkelőhely kiépítésére, de nem ebben a formában, illetve a közútkezelői engedélyük is érvényét vesztette azóta. Tehát engedély nélkül, nem a jogszabályok alapján valósították meg a beruházást. Társaságunk a rendőrséggel és az önkormányzattal fog hamarosan helyszíni bejárást tartani, de jelenlegi formájában az átkelő nem felel meg a műszaki és jogszabályi előírásnak” – írták portálunk megkeresésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában