Csodálatos!

2022.09.25. 13:00

Sikeres volt a jótékonysági futás: összegyűlt Jankának az 1,5 millió forint + fotók, videó

Megmozdultak a rendvédelmiek és a segíteni akaró miskolciak Janka, a két és fél éves kislány további gyógyulása érdekében.

ÉM

Fotó: Ádám János

A jótékonysági futás a „Hangoljon a biztonságra” bűn- és balesetmegelőzési fesztivál keretében zajlott a Szent István téren, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a felkért társszervekkel és a bevont partnerekkel együtt szervezett.

Fotós: Ádám János

A két és fél éves Dobai Janka egészségesen született. Problémája három hónapos korában kezdődött, amikor teljes fizikai és idegrendszeri leépülés kezdődött el nála. A szülők felkeresték a fővárosi Borsóházat, ahol a kislányuknak szakszerű, intenzív terápiára lenne lehetősége, havonta egyszer, egyhetes időtartamban. Az első kezelést már megkapta, ami 130 ezer forintba került, az egyéves fejlesztés költsége pedig 1 millió 500 ezer forint lenne.

Megvan a szükséges összeg 

Utóbbi összeg összegyűjtése érdekében szerveződött a jótékonysági futás. Amely sikeresen zárult, hiszen - mint Bernasconi-Bus Katalin, a kislányt támogató Supersum Alapítvány kuratóriumi elnöke a helyszínen bejelentette - összegyűlt az 1,5 millió forint. A nevezési díjakból így összegyűlt összegből Janka további kezelését fogja finanszírozni a család.

Aki a szombati futáson nem tudott részt venni, de támogatni akarja Janka további gyógyulását, vasárnap teljesítheti a távot a miskolci Decathlon áruházban elhelyezett futópadon. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában