Arzén és nehézfémek

2022.09.14. 13:29

Sajó-szennyezés: ezt mutatja a szerda reggeli vizsgálat

A márciustól fennálló szennyezés óta Magyarországon a vízügyi szakemberek rendszeresen mérik az értékeket.

PN

Csöbör Katalin, Raisz Anikó és Veres Pál

Fotó: Ádám János

Nem mutatható ki a magyarországi szakaszon határértéken felüli szennyezés. Ezt mutatja a sajtótájékoztató napjának reggelén elvégzett vizsgálat is. Erről Raisz Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium környezetügyekért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkára beszélt Miskolcon, a Mirehu, a miskolci hulladékgazdálkodással foglalkozó cég telephelyén. 

„A márciustól fennálló szennyezés óta Magyarországon ez a helyzet, a vízügyi szakemberek rendszeresen mérik az értékeket, és sem az arzén, sem a nehézfémek esetében nem állapítottunk meg a hazai folyószakaszon sem szennyezést, sem kiugró értékeket” - tette hozzá az államtitkár.

A sajtótájékoztatón részt vett Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője is, aki az avasi, földalatti hulladéktárolókkal kapcsolatos ügy legújabb fejleményeiről is beszámolt, és Veres Pál, Miskolc polgármestere is. 

Részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában