Pörög a pumpapálya

2022.09.19. 13:38

Révész Máriusz Edelényből jelentkezett be: kiderült nem győzik vásárolni a Betadint

Nagy öröm érte az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolát, ugyanis ide került az egyik kerékpáros koordinációs pálya (pumpapálya), amelyet a Giro d'Italia magyarországi nagy rajtjára rendelt az Aktív Magyarország államtitkárság.

ÉM

Már trükköket is gyakorolnak a gyerekek

Forrás: Facebook/Révész Máriusz

Két posztot is közzétett közösségi oldalán Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár, az egyikben fotókkal, a másikban pedig egy videóval az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti iskola udvaráról jelentkezett be.

Mint írta: „A Giro d'Italia magyarországi nagy rajtjára rendeltünk két mobil kerékpáros pumpapályát. Az egyiket a Maketusz (Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség), a másikat az MKSZ (Magyar Kerékpáros Szövetség) kapta. A szervezetek egy pályázatot írtak ki a pályák 3 hónapos elhelyezésére. Az egyik pálya most őszre Edelénybe, a másik Tapolcára került. Mindkét helyen felfokozott a hangulat, a gyerekek extázisban vannak, a szünetek elején versenyfutás van, hogy ki ér először a pályára. Egy hét alatt a legjobbak már trükköket is tanultak, testnevelés órákon is itt ügyeskednek a gyerekek, s a tanárok szerint, itt nem kell motivációs problémákkal küzdeni. Úgy látom, elkerülhetetlen lesz, még néhány hasonló pálya megvásárlását támogatni az Aktív Magyarország államtitkárságnak”.

A videóban Barta József István, az edelényi iskola igazgatója többek között arról számol be, hogy a gyerekek amikor csak tehetik a pályán vannak, és bár baleset csak akkor éri őket, amikor a kicsengetéskor a pályára igyekeznek, de azért kisebb horzsolásokat előfordulnak, ami miatt folyamatosan vásárolni kell a Betadint. De a pálya óriási sikernek örvend, és a gyerekek alig várják az órák alatt, hogy újra használhassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában