Lásson csodát!

2022.09.30. 08:00

Remek alkalom pompás virágokban gyönyörködni

Növénybörze és fokföldiibolya-kiállítás nyílik Nyékládházán.

Fokföldi ibolya

Fotó: Ádám János

Növénybörzével nyitja az októbert a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár. Különleges fokföldi ibolyákat tekinthetnek meg az érdeklődők október 1-jén, szombaton délelőtt 10 óra és délután 2 óra között. A különlegességek mellett helyet kapnak a ház előtti téren olyan szabadtéri növények is, amelyek kertünk ékei lehetnek: árvácska, bambusz, örökzöldek, levendula és társaik. 

Kevesen tudják, hogy a fokföldi ibolyának több tízezer változata ismert. Csak az amerikai nyilvántartás közel húszezer regisztrált hibridet tartalmaz. A szovjet utódállamok mindegyikében hatalmas kultusza van. A magyar fokföldiibolya-rajongók, -gyűjtők száma is évről évre nő, és egyre többen próbálkoznak nemesítéssel is.

Dr. Molnár Gabriella elsősorban gyűjtő, de szeretne másokat is megismertetni ezzel a csodálatos növénnyel. Remek alkalom erre a kiállítás, ahol élőben láthatóak a változatos, szépséges virágok és akit érdekel, kérdezhet, hasznos gyakorlati tanácsokat is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában