Szivecskés "szavazás"

2022.09.27. 17:12

"Önöknek tetszik a miskolci végeredmény?"

Az "afrikai" buszmegállóról kérdezi követőit a közösségi médiában Veres Pál polgármester.

ÉM

Kifestette a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a miskolci Szent Anna téri buszmegálló váróját. Az Afrikát idéző hangulatú alkotásnak nagy sikere van a közösségi oldalon, sokan jelezték, hogy nekik tetszik, sokkal szebb és hangulatosabb így a buszváró, mint az összefirkált, elhanyagolt társai. Ugyanígy reagáltak a mi olvasóink is, amikor megírtuk: kérdés, mi lesz az alkotás sorsa, hiszen azt a kutyapárt valószínűleg engedély nélkül festette. Mint ismeretes, tavaly a párt Pécsen egy fedett, színes várót állított fel az egyik buszmegállóban, ahol a várakozók számára nem volt beálló, de azt a város önkormányzata elszállíttatta.

Neki is tetszik, mondta szerkesztőségünknek Mokrai Mihály, a miskolci közgyűlés városüzemeltetési bizottságának alelnöke, amikor tőle próbáltuk megtudni: mi lesz a miskolci, egyedi buszváró sorsa? Ő úgy tudja, ez Szunyogh László főépítésztől függ. Kérdeztük őt is, de kérte, küldjük el kérdéseinket az önkormányzat sajtóosztályának. Ezt hétfőn megtettük. Kedden újra érdeklődtünk, de a főépítész csak annyit mondott, írják a választ a sajtóosztályon.

Veres Pál Fotó: Vajda János

A főépítészi szintnél magasabban dőlhet el a kifestett buszmegálló sorsa – ezt valószínűsíti, hogy kedden a közösségi médiában Veres Pál miskolci polgármester is megszólította a követőit: "Pár napja lelkes önkéntesek feldíszítettek egy ózdi és egy miskolci buszmegállót is. Önöknek tetszik a miskolci végeredmény? Akinek igen, küldjön egy szívecskét❤️ Akinek nem, szomorú emojival jelezze.🙁

Cikkünk írásakor szinte nincs is ember, aki ne a szívecskével válaszolna. 

Kérdéseink, a városházához:

– Maradhat-e így a buszváró, vagy a város visszaállítja az eredeti állapotot?

– Megbünteti-e a város a kutyapártot azért, mert engedély nélkül dekorált?

– Van-e terve a városnak arra, hogy az elhanyagolt, piszkos várókat rendbe tegye?

– Abból a 87 új váróból, amit a város egy médiacéggel közösen telepít, mennyi készült el Miskolcon?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában