Autós anomália

2022.09.04. 20:00

Mínuszolták a miskolci belvárosi parkolókat

Hétfő reggeltől újabb területen szűnik meg az autós várakozási lehetőség Bazár-tömbként ismert területen.

SZB

Indul az építkezés a Bazár-tömbben

A miskolci belvárosban lévő Bazártömbben kezdődő építkezés miatt a városi fizető parkolási rendszer zöld zónájához tartozó Széchenyi utca, Szentpáli utca, Régiposta utca, Kazinczy Ferenc utca által határolt terület zúzalékos parkolójában közel 100 férőhely szűnt meg augusztus elsejétől.  A megszűnő parkolórészt eddig bérelte a városi fizető paroklórendszert működtető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. és ott alakított ki korábban ideigenesen parkolóhelyeket. Ez szűnt meg, mert a terület tulajdonosa jelezte, szeretné megkezdeni a tervezett építkezést a területen.

Újabb lezárás jön

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által oda kiadott kedvezményes lakossági bérletekkel a Bazár-tömb fennmaradó helyein és a Régiposta utcai parkolóhelyeken is lehet parkolni. 

A tulajdonos ugyanakkor a beruházás tényleges megkezdéséig szabadon engedte a parkolást, amit így ingyen tehettek meg az autósok. Részben jó egy héttel ezelőtt körbekerítették az érintett immár építési területet és megkezdték a beruházás előkészítését, részben pedig szeptember 5-e reggel 8 órában jelölték meg a "parkolózárás" időpontját

Közben drágább is lett

Tehát, aki hétfőn reggel a miskolci belvárosi Bazár-tömbben szeretne parkolni az ezzel az állapottal kell, hogy szembesüljön. Nem lesz egyszerű dolog várakozóhelyet találni, hiszen a zsúfoltság eddig is mindennapos jelenség volt a belvárosban. A helyzet tehát tovább súlyosbodik. 

Mint ismert, augusztus 1-jétől amúgy is emelkedtek a miskolci fizető parkolók tarifái és több belvárosi - eddig olcsóbb - sárga parkoló zónát soroltak át a drágább zöld zónába, ami azt jelenti, hogy a korábbi óránkénti 220 forintról 440 forintra emelkedett a tarifa. Mindehhez hozzájárult a 100 parkolóhely megszűnése, a zsúfoltság tehát tartós lehet a belvárosi autós várakozóhelyeken.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában