Itt a hideg!

2022.09.22. 15:41

Megkezdődik a távfűtés Miskolcon. Mutatjuk, mikor...

A napok óta tartó jelentős lehűlés miatt a Mihő Kft. szeptember 23-án megkezdi a távfűtés szolgáltatását Miskolcon.

ÉM

A Miskolci Hőszolgáltató Mihő Kft. a lakóközösségekkel kötött üzemviteli megállapodás és az Országos Meteorológiai Intézet által megküldött tényadatok alapján, szeptember 23-án pénteken reggel megkezdi a lakóépületek fűtési rendszereinek ütemezett felfűtését, így várhatóan pénteken az esti órákra már melegek lesznek a radiátorok. 

Javasolják, hogy a hőfokszabályozós radiátorok szelepeit tartsák nyitott állásban a rendszerben lévő levegő távozása érdekében, majd a fűtés beindulását követő napokban állítsák a kívánt értékre.

A fűtésszolgáltatás valamennyi társasház esetében automatikusan indul el, amennyiben ezt a külső hőmérséklet indokolttá teszi, ezt követően a fűtésszolgáltatás hőmérsékletének szabályozása is a külső hőmérséklet alapján automatikusan történik. 

Kérni lehet a leállítását

Amennyiben egy társasház mégsem igényli a fűtésszolgáltatást vagy a korábbi évek gyakorlatától eltérő fűtési menetrendet, illetve időprogramot kíván alkalmazni, akkor a közös képviseletén keresztül kérheti a [email protected] e-mail címen.

A fűtés beindításának időszakában, ha a radiátor csörgését, elégtelen üzemét tapasztalják, akkor elsősorban a közös képviseletet, illetve az épület üzemeltetőjét keressék a felhasználói rendszer zavarának elhárítása érdekében, például légtelenítés, nyári karbantartás után zárva maradt szerelvények kinyitása. stb.  

Egyéb fogyasztók és külön kezelt intézmények vonatkozásában a fűtésszolgáltatás indítása nem történik meg automatikusan, ezeknél az épületeknél a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indítja el a szolgáltatást a Mihő Kft.

Amennyiben energiatakarékossági célból fűtési hőmérséklet csökkentést vagy időprogram szerinti éjszakai és hétvégi fűtéscsökkentést (esetleg temperáló fűtést) kívánnak alkalmazni, akkor a szolgáltató javasolja annak a fűtésszolgáltatás megrendelésével egyidejű jelzését. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában