Kinevezés

2022.09.01. 09:27

Dr. Mecser Tamás lesz Heves megye rendőr-főkapitánya - frissítve: megtörtént a kinevezés

Portálunk már korábban is úgy tudta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesét nevezik ki a hevesi főkapitányság élére, információnk szerint ma bejelentik a kinevezését.

Dr. Mecser Tamás

Fotó: Vajda János

Miután Czinege László dandártábornokot július 1-el megyénk főkapitányává nevezték ki üresen maradt a Heves megyei főkapitányi szék. Czinege László tíz évig volt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, innen tette át a székhelyét megyénkbe, és vezeti július 1-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot. Portálunk már interjút is készített a főkapitánnyal szakmai életútjáról, terveiről.

Távozása óta Balogh Tibor r. ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője képviseli hivatalos eseményeken a főkapitányságot, ám új vezetőt a megye élére eddig nem neveztek ki.

A rendőrség a hivatalos kinevezés napjáig nem kommunikál a vezetői megbízatásokról, noha portálunknak június elején már információja volt arról, hogy vezetőváltás történik megyénkben és Czinege László érkezik, akkori megkeresésünkre az Országos Rendőr-Főkapitányság csupán annyit válaszolt, hogy „a megyei rendőrfőkapitányokat érintő személyzeti döntésekről a hatályba lépés napján a rendőrség honlapján közleményt adunk ki”.

Ennek megfelelően nem volt hivatalos információ eddig arról, hogy ki lehet az új Heves megyei főkapitány, azonban portálunk úgy tudja, hogy dr. Mecser Tamás r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Borsod-Abaúj-Zemplén bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese érkezik a pozícióba szeptember 1-től.

Dr. Mecser Tamás már volt a borsodi főkapitányság vezetője is: 2020. szeptember 1-től Vereckei Csaba Zala megyébe távozását követően megbízott vezetőként állt a megye élén dr. Kiss Attila érkezéséig.

Frissítés!

Információnk helyesnek bizonyult, pénteken az ORFK Kommunikációs Szolgálata tájékoztatott dr. Mecser Tamás hivatalba lépéséről.

Mint írták: Magyarország belügyminisztere 2022. augusztus 31. hatállyal visszavonta Nagy Zsolt r. ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésére vonatkozó ideiglenes megbízását és visszahelyezte korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába.

Továbbá 2022. szeptember 1. hatállyal megbízta dr. Mecser Tamás r. ezredest a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával. A megbízási okmányt dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át 2022. szeptember 2-án, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon rendezett ünnepélyes állománygyűlésen az új megbízott megyei rendőrfőkapitánynak.

A megbízási okmányt dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány (balra) adta át dr. Mecser Tamásnak
Fotós: ORFK

Dr. Mecser Tamás r. ezredes a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Hivatásos szolgálatát 1988-ban kezdte nyomozóként a Kazinbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol később alosztálvezető lett. 2004-től az Edelényi, majd 2006-tól a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot vezette. 2007 óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Magyarország belügyminisztere 2014-ben az „Év Rendőre” miniszteri díjban részesítette vezetői kategóriában. Magyarország köztársasági elnöke 2016-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában