Takarékossági intézkedések

2022.09.29. 13:47

Itt a lista: ezeket az intézményeket zárják be, vonják össze Miskolcon az energiaválság miatt

Városvédelmi intézkedésekről döntött Miskolc vezetése.

ÉM

Október 21-től nem fogadnak olvasókat a miskolci fiókkönyvtárak, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban nyári nyitva tartás mellett, valamint havi szinten két szombaton biztosítják a szolgáltatást

Fotós: ÉM

A napról napra súlyosbodó válsághelyzet nehéz döntések elé állítja nemcsak a családokat, a vállalkozásokat, hanem az önkormányzatokat és az önkormányzati intézményeket is. Nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy megmaradhasson, biztonságot és védelmet kapjon mindaz, amitől egy város működik. Ezért dolgozik Miskolc város vezetése is – tudatta közleményében a miskolci városháza csütörtökön.

Mint írják: Miskolc mindent megtesz azért, hogy lehetőségeihez mérten gondoskodjon mindenkiről és mindenről, azért, hogy a város továbbra is működjön. Igyekszik megvédeni minden munkahelyet, megvédeni minden miskolci céget, vállalatot és intézményt, amit csak lehet.

Ezért kérte fel az önkormányzati intézmények vezetőit, hogy mérjék fel, hogyan tudnának a meglévő kevésből is spórolni még egy kicsit, és tegyenek javaslatot olyan intézkedésekre, amelyekkel a lehető legtöbb munkahelyet megvédve, és megőrizve a város működőképességét, megóvva a lakosság által elvárható alapvető szolgáltatások biztonságát, megtakarítások érhetők el.

A város elismerve és tiszteletben tartva az intézményvezetők szaktudását és felkészültségét, támogatta és elfogadta az általuk kidolgozott takarékossági intézkedéseket – olvasható a városháza közleményében.

Ennek megfelelően a következő átmeneti változásokról született döntés:

A Miskolci Csodamalom Bábszínházban a kisebb előadások a kamaraterembe költöznek, rövidül a próbák és a világítópróbák ideje, több lesz a külső helyszínen megtartott előadás, decemberben a két ünnep között szünetelnek a matinék, az előadásokat pedig csak megfelelő számú közönség, legalább ötven fő esetén tartják meg, illetve átállnak az épület hőszivattyús fűtésére.

Átmenetileg nem lesz látogatható a Lovagi Tornák Tere, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, illetve a Vasgyári Közösségi Ház. A Görömbölyi Közösségi Házban kizárólag projektrendezvények megtartására lesz lehetőség.

Október 21-től nem fogadnak olvasókat a miskolci fiókkönyvtárak, dolgozóik a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban folytatják majd a munkát, nyári nyitva tartás mellett, valamint havi szinten két szombaton biztosítják a szolgáltatást.

A Herman Ottó Múzeum központi épülete továbbra is nyitva áll majd a látogatók előtt, az egyéb kiállítóterek működése átmenetileg szünetel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában