Coop Rally

2022.09.07. 20:00

Harmóniában a dédesi lakossággal

Szerdán délután Borsodba is megérkezett a magyar termékeket népszerűsítő Coop Rally.

Marosréti Ervin

A Lázbéri-víztározó szomszédságába, a gyönyörű természeti környezetben található településre is megérkezett a Coop Rally mezőnye. A magyar áruházlánc ezekben a nehéz időkben a vevőkkel szembeni bizalom erősítését tűzte a zászlójára, ennek a jegyében ezúttal a keleti országrészben igyekeztek népszerűsíteni a hazai termékeket és azok gyártóit.

Fontos a bizalom

A magyar gazdaság szempontjából kulcsfontosságú pillanatban, idén már tizenhatodik alkalommal indította útnak a COOP Csoport a hazai élelmiszeripar legfontosabb seregszemléjét, a Coop Rallyt. A haladó szakmai program a szakmai szereplők, a kereskedők és a vásárlók közötti bizalom fenntartásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

– Kihívásokkal teli időszak vár a hazai kiskereskedelemre és az élelmiszer-ellátás bázisát adó partnereire, olyan időszak, amikor felértékelődik az együttműködés szerepe – fogalmazott az esemény dédesi állomásán Kelemen János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja. Ezt igyekszik megmutatni a kereskedelmi csoport beszállító- és üzleti partnereiből, valamint média képviselőiből álló mezőny. Örömünkre szolgál, hogy ezúttal hat Kelet-Magyarországon működő élelmiszeripari üzembe és a két tagvállalatunk üzleteibe látogathatunk el.

A program szerdán délután érkezett meg a kis borsodi településre, ahol a sajtó képviselőit is tájékoztatták. Lukács László, Dédestapolcsány polgármestere kiemelte: lassan 65 éve él a településen, ezért a kereskedelmi ellátottság színvonalával is tisztában van. A polgármester akkora ugrásszerű fejlesztést még nem tapasztalt, mint amikor a felújított Coop üzlet megnyitotta a kapuit.

– Boldog vagyok, hogy a nagy népszerűségnek örvendő rendezvény egyik helyszínek Dédestapolcsányt választotta a cég – tette hozzá Lukács László. – Így ugyanis nagyon sokan megnézhették a felújított üzletet és a falut is, amelyre méltán lehetünk büszkék. Az üzlet mellett ugyanis nagyon sok értékkel rendelkezünk, amelyet igyekszünk a résztvevőknek megmutatni.

Volt mit megmutatni

Házigazdaként Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, a lakosságot és a Coop Rally résztvevőit. Külön hangsúlyozta, hogy ezt a szerepkört már hatodik alkalommal töltik be, és minden ilyen esztendőben volt mit megmutatniuk. Idén sincs ez másképp.

– A Magyar Falu Program keretében országos szinten 461 településen nyertünk el pályázati forrást az üzleteink felújítására, ami meghaladta a 9 milliárd forintot – fogalmazott Tóth László. – Ez természetesen a Coop csoport teljes egészére vonatkozik. Az Unió Coop Zrt. ebből 680 millió forintot használhatott fel, ebből 25 bolt modernizációja, technológiai fejlesztése valósult meg. Napelem rendszereket szereltünk fel, de például Dédestapolcsány esetében tőépítkezést és bővítést hajtottunk végre, amely több mint 300 millió forintba került. Úgy gondolom, hogy jó helyre tettük a pénzünket, mert a lakosság hálás érte.

Erősödő ágazat

Az idei Coop Rallyn ott volt a mezőnyben Nobilis Márton is. Az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár külön szólt a vidéken élő emberek kiszolgálásának fontosságáról. Mint mondta: a kormánynak és a Coopnak is az a célja, hogy a kisebb falvakban élő embereknek ne kelljen a bevásárlást a nagyobb városokban intézni, ezért igyekeznek helybe vinni a jó minőségű magyar termékeket.

– A magyar kormány az elmúlt időszakban 468 milliárdot költött arra, hogy a hazai élelmiszeripart fejlessze. A nehéz helyzet ellenére ezt az összeget a következő időszakban tovább növeljük, méghozzá 750 milliárd forintra. Ettől azt várjuk, hogy hogy a kis településeken és a nagy városokban is egyre inkább erősödjön az ágazat, és még népszerűbbé váljanak a lakosság körében a magyar termékek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában