Veszély

2022.09.29. 13:10

Figyelem, újabb trükkel próbálkoztak az unokázós csalók!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyelmeztessék hozzátartozóikat, nehogy bűncselekmény áldozatává váljanak!

Forrás: police.hu

Az elmúlt napokban Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén az unokázós csalók többször próbálkoztak idős emberektől pénzt kicsalni. Az elkövetők a telefonhívások alkalmával a kiszemelt áldozatokat azzal az ürüggyel keresték fel, hogy közeli hozzátartozójukat - gyermeküket, unokájukat - letartóztatták és szabadításukhoz pénzre van szükség.

A rendőrségre a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján szeptember 28-án összesen tizenkét esetben érkezett bejelentés unokázós csalással kapcsolatban, azonban az elkövetők minden alkalommal lelepleződtek, így pénz átadására nem került sor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály szakemberei azt alábbi tanácsokat adják:

  • Járjon utána, hogy valóban baj van-e, tegye le a telefont, majd hívja vissza hozzátartozóját!
  • Tegyen fel ellenőrző kérdéseket!
  • Ne hagyja, hogy sürgessék, próbáljon nyugodt maradni!
  • Hivatalos személy nem kér pénzt!
  • Ne adja meg adatait ismeretleneknek!
  • Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában